Over mij

Ik ben Petra Oonk-Russchen en woon met mijn man en onze vier kinderen in Winterswijk. Sinds 1999 ben ik al werkzaam in de jeugdzorg. Zo ben ik onder meer pedagogisch medewerker, unitmanager en MST-therapeute geweest bij Intermetzo.

Naast mijn eigen praktijk werk ik ook als ambulant gezinshulpverlener bij Jarabee. Ik begeleid en bied ouders/opvoeders en hun kind(eren) ondersteuning bij de problemen die de scheiding met zich mee heeft gebracht. Bij Jarabee werken we met de methodiek “Ouderschap Blijft’ en treed ik op als bemiddelaar voor ouders die in een conflictscheiding zijn beland en waardoor de kinderen en hun ontwikkeling in het gedrang zijn of lijken te komen.

Het is een droom van mij geweest om een eigen praktijk te beginnen, echter miste ik nog het juiste doel. Door mijn werk en verdieping in hetgeen er is aan hulpverlening op het gebied van scheiding, kwam ik de ‘Kindbehartiger’ tegen. Ineens was mijn doel helder en de visie voor mijn eigen praktijk. De opleiding tot ‘ Kindbehartiger’ heb ik gevolgd en succesvol afgerond en vanaf 1 mei 2018 opgenomen in de beroepsvereniging van de ‘Kindbehartiger’ alsmede in het kwaliteitsregister ‘Kindbehartiger’.

De gevolgen van een scheiding voor kinderen hebben gemaakt dat ik juist voor hen iets wil betekenen. Kinderen kunnen ook jaren later de nodige impact voelen van een scheiding en dit op externe wijze uiten of intern voelen. Denk aan verminderde schoolresultaten, opgekropte gevoelens, gedragsproblemen of zich afkeren van ouders of een van de ouders. Ook dan kan ik als Kindbehartiger ondersteunen. Voor hele jonge kinderen kan ik optreden als het ‘verlengstuk’ van de stem van het kind. Dit zodat ieder kind zijn of haar positie geborgd ziet richting de toekomst en er niet over de hoofden van kinderen heen wordt besloten. De manier waarop kinderen na de scheidingssituatie van hun ouders mogen en kunnen blijven houden is belangrijk.

Met “Kinderbelang Centraal” wil ik in deze regio als ‘Kindbehartiger’ aan het werk gaan. Hiermee ben ik er voor ieder kind als belangenbehartiger en vertrouwenspersoon in een scheidingssituatie.

Tevens ben ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister SKJ.